Oudommaksi menee. Huutavan ääni rokote-erämaassa.

 

Helteinen heinäkuu ja entistä oudommaksi menee. Eilen maakuntalehtemme Keskisuomalainen uutisoi, että maakunnassa oli testeissä todettu yksi koronatartunta. Toisaalla lehdessä kolumnisti paukutti, että vaara on suuri ja nyt on saatava annettua koronarokote ehdottomasti myös lapsille.

Tänään samainen lehti julkaisi kuin huipennuksena koko sivun kokoisen uutisen, jonka mukaan enemmistö suomalaisista haluaa, että 12-15-vuotiaat rokotetaan. Mukaan oli otettu poliittinen ja sosiaalinen aspekti. Suurin osa lasten rokottamista vastustavista on gallupin mukaan perussuomalaisia. Rokotteen epäröijät ovat gallupin perusteella myös vähäisesti koulutettuja eli karkeasti kääntäen tyhmiä. Kuka haluaa olla persu tai hölmö - ei kai kukaan??  

Mutta sellainenhan minäkin sitten näiden mukaan olen - mutta kun en ole. Koulutukseltani olen  yhteiskuntatieteiden maisteri, toimittajan töillä 30 vuotta itseni elättänyt. Äänestänyt olen yleensä sellaista henkilöä, jota arvostan - puoluekannasta riippumatta.

Ammattitaitoakin on alettu osaltani epäröidä. En hallitse kuulemma lähdekritiikkiä. Sen vuoksi siis, kun kuulostelen myös muita näkökulmia kuin THL:n ja hallituksen lanseeraamia.

Vaan kun en ole edelleenkään mielestäni hörhö. Pikemminkin olen loukattu ja pettynyt.


Olen suorastaan tyrmistynyt ja myötähäpeissäni oman ammattikuntani toiminnan puolesta. Missä on neljäs valtiomahti, joka kyseenalaistaa tai edes kysyy asioita eri näkökulmista? Kuka toimittaja on ottanut selvää ja tuonut esille, millaisia haittoja koronarokotuksista jo nyt on ilmennyt? Kuka toimittaja on ottanut selvää, miten haittatapahtumat kirjataan rekistereihin tai miten haittoja kohdanneet saavat apua tai korvauksia?

Itse teen töitä freelancerina. Jutuistani pidetään, ainakin saan niistä hyvää palautetta. Olen saanut yleisöltä hyvää palautetta myös Piikki-kirjastani, jonka keväällä julkaisin. Helsingin kirjastoissa Piikille on ollut pitkät varausjonot.Löin Piikkiin kiinni työaikaani, omat elämänkokemukseni ja perheemme varoja. Haastatteluja antoivat monet rokotteesta vahingon saaneet. He tekivät sen siksi, että ihmiset heräisivät ja jotta vastaavaa vahinkoa ei enää tapahtuisi. Media ei maininnut kirjastani sanaakaan. Ei yhtään mitään. 


Mutta mikä oli vahinko, josta Piikissä kerroin? Se oli Pandemrix-rokote. Kun 10 vuoden takaisia tapahtumia katselee koronan keskellä, sikainfluenssa oli vasta lasten leikkiä. Mutta siitäkin leikistä vaurioitui satojen ihmisten elämä. Suurin osa silloisen piikin uhreista oli lapsia ja nuoria.


En ole lannistunut, vaikka sydänverellä kirjoitettu kirjani sivuutettiin mediassa kuin halpa makkara. Vertaiskärsijöiden kanssa olemme laatineet kansalaisaloitteen, jolla pyritään saamaan kasaan 50 000 nimeä. Kyse on lainvalmisteluun ryhtymistä puoltavasta aloitteesta. Se patistaisi eduskunnan valmistelemaan lain, jossa turvataan rokotevahingon kohtaaville tutkimukset, apu ja korvaukset.

Aloite on ollut liikkeellä viikon. Siinä on reilut tuhat nimeä.

Siis vain tuhannen nimeä, vaikka asia koskee periaatteessa jo lähes neljää miljoonaa suomalaista! Rokotevahingon sattuessa yksilö joutuu sairastumisen lisäksi taistelemaan avusta, tuesta ja korvauksista. Kokemuksesta sanon, että rokotevahingon tapahtuessa sinulla ei ole tällä hetkellä turvanasi tukihenkilöä, avunantajaa eikä toimivaa korvausjärjestelmää. Olet käytännössä yksin ongelmasi kanssa.

Tämä kokemus on totta, eikä turhaa pelottelua. Sitä paitsi sinä eikä sinun läheisesti voi olla varma, ettei koronarokotteesta koidu sinulle haittoja. Niin ei lupaa edes THL, mutta se ei kerro, millainen prosessi sinua kohtaa mahdollisen haitan jälkeen. Vahingot eivät ilmene läheskään aina 15 minuutin aikana, jonka istut piikin jälkeen tarkkailussa.   


Mutta arvatkaapa mitä tapahtui, kun jaoin aloitteen linkkiä Facebookissa? Ihmiset eivät uskalla edes tykätä päivityksestäni. Niin peloteltuja ja aivopestyjä jopa omat kaverini ovat. Tähänkö on todella tultu? Oman järjen käyttö on nujerrettu.

Ihmisiä joutuu jatkuvasti koronapiikin jälkeen sairaalaan. Oireiden kirjo on mellevä sydänoireista vyöruusuun ja veritulppiin. Piikin jälkeen sairaalaan joutuvat luokitellaan kuitenkin koronapotilaiksi, ei siis piikistä sairastuneiksi. Sinusta tulee todistusvelvollinen ja oikeustaistelija, jos arvelet oireidesi tulleen piikistä. Tästä on kokemusta sadoilla henkilöillä, jotka ovat yrittäneet saada apua sikapiikin jälkeen.  

Tein testin. Laitoin Facebookiin jotain ihan höpöä, vaikka kuvan Päijänteeltä, ja tykkäyksiä ropisi. Rokotehaittojen huomioimiseen viittaavaan aloitelinkkiin tuli lopulta vain pari tykkäystä. Taas iso Höh.  


Miettikää huviksenne, miten laajat kansojen harhautukset ovat saaneet alkunsa. Kyseenalaistajat on leimattu hulluiksi ja media on valjastettu propagandan välineeksi. Niin käy aina, kun ollaan tiellä totalitarismiin.

Niin on käymässä nytkin. Ehkä muutaman vuosikymmenen kuluttua sosiologit, journalistit ja valtiotieteilijät pohtivat, miten näin pääsi käymään. Voin vastata heti: aivan samoin kuin pääsi käymään aikoinaan Saksassa, Neuvostoliitossa tai Kiinassakin. Tai siinä entisessä sadussa, jossa keisarilla ei ollut vaatteita.     

Vaikka hakisit yhden, toisen tai kolmannenkin piikin, et menetä mitään, jos allekirjoitat kansalaisaloitteen. Seuraava piikin uhri saatat olla sinä tai sinun lapsesi. Silloin kiität, jos selustaa on edes yritetty turvata.


Kansalaisaloite rokotevahinkojen varalta - ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä rokotevahinkojen tunnistamiseksi, sekä vahingon kärsineiden hoidon ja korvausten turvaamiseksi on osoitteessa: 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8666


 

 

Kommentit

  1. Arvostan suuresti journalisteja, jotka edelleen väsymättä jaksavat metsästää totuutta, ja tuoda julki niitä asioita joita yritetään piilotella.
    Ei ole helppoa tänäpänä...
    Iso kiitos, että pysyt korruption ulkopuolella, et tiedäkään miten tärkeää työtä nyt teet <3

    Teen itse mitä voin, ihan perus-twitter-persoonana, jonka taustat ovat rokotehaitan vuoksi eläköityneenä vuodesta 2004, ja siitä lähtien on ollut aikaa tutkia asioita, ja tiedonjanoni tuntuu olevan loputon.

    'Äänekkääksi' aloin vasta 2020 alussa, kun tunsin moraalista vastuuta siitä, että minun tulee yrittää kertoa ihmisille asiat joita media ei kerro, ja varoittaa, etteivät tee päätöstä heppoisesti.
    Koska kun piikki on laitettu, aiheutettu haitta on yleensä pysyvä ja johtaa työkyvyttömyyteen, jos ei kuolemaan.

    En siis puhu olkapääkivusta tai parin päivän flunssasesta olosta, vaan lukuisista vakavista neurologisista ongelmista, myokardiitista, verenvuoto- ja hyytymisongelmista, joita osattiin odottaa jo ennen rokotteiden ulosrollausta
    Puhun myös paljon piikkiproteiinin mahdollisista pitkäaikaisvaikutuksista, ja sen kertymisestä esim. aivoihin, maksaan, munasarjoihin ja luutytimeen.
    Minut löytää: @werdendi Twitteristä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pankaas katsoen fasepookista sellainen linkki ku: suomen rokoteuhrit
      siäl on yli 5000 henkeä ku kertoo kui ovat läheistensä tai itsensä kokemana kuolleet / vammautuneet korona piikistä/piikeistä

      Poista
  2. Aika spekulatiivinen väite sinulta – niin kuin tosin kaikki rokotevastaisten argumentit – että FB-kaverisi eivät uskalla tykätä rokotevastaisista päivityksistäsi. Ehkä rokotevastisiin päivityksiisi ei ropise tykkäyksiä siksi, että FB-kamusi eivät jaa kanssasi samoja aatteita, eikä niin etteivätkö he uskaltaisi tykätä niistä. Itse tulin tänne uteliaisuuttani rokotevastaisen FB-kaverin kautta. En tykännyt julkaisusta, koska en ole hänen kanssaan lainkaan samaa mieltä rokoteasioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtä spekulatiivinen on oma väitteesikin. Ennen kuin ihmisiltä kysytään suoraan syytä, niin vastausta ei voida tietää. Monelle aihe on liian monimutkainen, jotta siihen edes olisi aikaa paneutua. Itsekkin tässä omalla asenteellasi paljastat juuri sen mistä Päivi tässä kirjoitti, että jos kyseenalaistaa rokotteita, niin aina tulee lokaa nisksaan, ja ad-hominemi otetaan heti käytöön. Omalla käytökselläsi juuri osoitit sen, mitä moni pelkää. Asiallinen keskustelu halutaan pitää minimissä, ja tehdä keskustelusta sosiaalisesti riskialtista mustamaalaamisen pelossa, juuri niin kuin tässä itsekkin teit.

      Poista
  3. Maassa, jossa vakuutusyhtiöt määrittelevät vammojen laadun ja syntysyyt, kannattanee pitää turpa kiinni epäkohdista?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vastahankaan